Offerruder og offerfilm

Hammerglass-ruderne tåler både kemikalier og vinduesviskere. I ekstra udsatte miljøer, hvor sædvanlige ruder ødelægges af sand og grus, kan Hammerglass-ruden udstyres med en selvhæftende beskyttende film som føreren kan udskifte ved behov. En offerrude forhindrer at de kraftigere Hammerglass-ruder i RABS-rammen opslides af gentagne stenslag ved f.eks. stenknusning.

Offerrude beskytter ruden i RABS-rammen

Støvede miljøer, stenknusning og gentagne stenslag slider hårdt på maskinens ruder. Offerruden i 4 mm tykt Hammerglass er beregnet til at beskytte den kraftigere 12 mm-rude i RABS-rammen og er et rent slidprodukt, ligesom tænderne på skovlen af en gravemaskine. Den patenterede offerrude leveres med en fugtabsorbent langs med yderkanten og monteres på RABS-rammen med stjernegreb. En gummitætning slutter tæt mod rammen og forhindrer at vand trænger ind mellem offerruden og RABS-ruden. Varmen fra kabinen holder offerruden isfri om vinteren. Ruden kan nemt fjernes, når den ikke er i brug, og nemt udskiftes, når den er slidt op af stenslag.

Offerfilm forlænger rudens levetid

Hammerglass-ruderne er belagte med en tynd hinde af kiseloxid (ligner nærmest en tynd hinde af glas), som beskytter mod ridser og slitage. Normalt slider vinduesviskeren ikke på ruden. Men i sandede miljøer og når ruden bliver udsat for grus, anbefaler vi, at der lægges en beskyttende offerfilm på Hammerglass-ruden. Offerfilmen er en ekstra beskyttelse, som forlænger Hammerglass-rudens levetid. Filmen består af to lag beskyttelsesfilm med en overflade, som modstår ganske krævende forhold. Den må dog ikke forveksles med Hammerglass-rudernes beskyttende overfladebelægning. Offerfilmen er en forbrugsvare. Når filmen er tilstrækkelig nedslidt byttes den helt enkelt ud med en ny. Alt efter slitagegraden udskiftes offerfilmen i forskellige intervaller. Det kan være en gang om ugen, en gang om måneden osv.


Ønsker du råd, vejledning eller et tilbud, kan vi kontakes på telefon: 72140905 eller e-mail: info@sikkerhed-danmark.dk